Konferensresa Amsterdam | Företagsresor till Amsterdam

Förslag på företagsresa: Konferens i Amsterdam

Amsterdam är en av Europas mindre storstäder. Med sina världsberömda kanaler, muséer och historiska platser är det en både vacker och romantisk stad. Här finns allt du kan önska av en storstad; kultur, underhållning, restauranger och shopping. Amsterdam har något för alla, gammal som ung. Tack vare alla kanaler som ringlar runt staden, så har man lyckats hålla nere biltrafiken i innerstan, vilket gör att Amsterdam känns lugnt och tryggt att utforska på egen hand.

FLYG
Bra nonstopflyg flera gånger dagligen från många olika platser i Sverige samt den korta flygtiden gör Amsterdam mera lättillgängligt än de flesta andra städer.

RESTAURANGER
Det finns en uppsjö av olika restauranger och kreativa miljöer att förlägga en middag eller lunch på. Här följer några exempel:

Här en restaurang som ger känslan av att befinna sig i en basar i Mellanöstern eller i Nordafrika. Kulörta lampor, glada färger och medryckande musik. Naturligtvis är maträtterna som serveras också i denna anda.
En restaurang som samtidigt är ett växthus. Här odlar man sina egna grönsaker som serveras nyskördade och fräscha till gästerna i restaurangen. Mysig atmosfär och god mat.
Ett litet “slott” som ligger mitt i Amsterdam vid Nieuwmarkt, byggt 1488, en av de äldsta byggnaderna i Amsterdam.

Middag eller lunch ombord på en kanalbåt
Bästa sättet att se Amsterdam är från vattnet. Så varför inte förena nytta med nöje och njuta av en middag eller lunch ombord på en kanalbåt…
Upplev flera restauranger under EN kväll, ta del av en Running Dinner!

Med kanalbåt anländer vi till restaurang nummer 1 för förrätt, vidare med kanalbåt till restaurang nr 2 för huvudrätt, efterrätten avnjuts sen ombord på kanalbåten.

Glöm inte heller, att istället för buss kan vi ta en kanalbåt som transfer mellan hotell och restaurang!

AKTIVITETER – Det är bara fantasin som sätter gränser
Cykel
Aktiviteter finns i alla varianter. Gruppen kan t ex göra en stadsrundtur på cykel, där vi hinner se både gamla stan (Jordaan) samt det nya Docklands-området. Besök på ett typiskt Amsterdamskt café för en kaffe eller en äkta holländsk Jenever. Eller varför inte om vädret tillåter ta en picknick i Vondelparken.
Femkamp/Canal bikes

Är det tävlingsandan som ska sättas på prov, fixar vi en femkamp i en av stadens parker, med ”träskolöpning” som specialitet. Du kan också lära känna Amsterdam genom en orienteringstur på kanalerna med kanalcyklar (canal bikes).
Ostprovning
Ost – javisst Holland! Gör en ostprovning i en mysig provlokal i centrala Amsterdam!
Njut av 6 olika ostar, med ett glas vin och en entusiastisk ostälskare som berättar vad ni inte visste om ostar.
Ölprovning
Alla känner Heineken och visst är Heineken-bryggeriet värt ett besök, men många känner inte till de lokala
små ölbryggerierna. Besök ölbryggeriet ”de 7 dygderna” där ägaren skapat en miljö och arbetsmöjligheter för de som har sämre chanser i vårt samhälle. Här finns möjlighet till ölprovning med väl valda ostar som tilltugg. Du kan också själv delta med din grupp i ölbryggandet!!
Jeneverprovning
Jenever – en holländsk specialitet – serveras i små glas. Den starka jenevern för den som vill prova och den något mildare till övriga – Trevlig inledning till en middag!

Pin It on Pinterest

Share This