Kryssningar | Kryssningsresor över hela världen

Kryssningar

Kryssning är en reseform som passar alla oavsett ålder och intressen. Ombord på ett kryssningsfartyg kan vara det optimala sättet för ett företag att hålla sin konferens eller kurs, då man alltid har alla samlade under ett och samma tak.

Kryssning för företagsgruppen

Ytterligare en fördel med konferens på kryssningsfartyg är priserna. Många tror att det är dyrt, men det är precis tvärtom. Jämfört med att bo på hotell får man oftast betydligt mer för pengarna eftersom det mesta ingår; boende i bekväma hytter, helpension, konferensrum och dessutom det stora utbudet aktiviteter och underhållning som erbjuds ombord.

Kryssningar för privatpersoner

Många anser att en kryssning är den perfekta semesterresan för dig som privatresenär. Du bor på ett flytande hotell, packar upp resväskan bara en gång och vaknar upp på nya spännande destinationer varje dag. Kryssning är en kombination av sol och bad, storstäder och upplevelser, bekvämlighet, god mat och service.

Varför ska jag boka kryssningen via Ask Mr. Nilsson?

En kryssning innefattar ofta så mycket mer än själva båtresan, bland annat transporter och arrangemang. Vi hjälper naturligtvis gärna till med detta och det är bara en av fördelarna med att boka kryssningen genom oss:

• Vi har stor och lång erfarenhet av att boka kryssningar
• Vi hjälper till med allting runt omkring kryssningen, såsom
transporter och eventuella landarrangemang före eller efter
kryssningen
• Det kostar er ingenting extra att göra bokningen genom oss

De rederier vi samarbetar med är:

kryssningar_hurtigrutenHurtigruten Upptäck Norges 2,400 km långa vackra kust där varje årstid ger en ny fantastisk naturupplevelse som saknar motstycke. Besök görs i 34 hamnar längs kusten. Välj allt från en 12-dagars klassisk rundresa till en kortare resa. Hurtigrutens 14 bekväma fartyg, byggda mellan 1964 och 2003, går 365 dagar om året och därför kan du alltid hitta ett datum som passar just dig. I juli 2018 sjösätts Hurtigrutens nya skepp MS Roals Amundsen.
Läs mer om världens vackraste sjöresa
Läs mer om Årstider och höjdpunkter ombord på Hurtigruten
Se filmer om Hurtigruten

 

Royal Caribbean Sedan början av 1990-talet har Royal Caribbean Cruise Lines varit en nära samarbetspartner till oss. Royal Caribbean har 22 moderna fartyg och erbjuder kryssningar till närmare 300 resmål över hela världen. I Royal Caribbean’s flotta ingår världens idag två största kryssningsfartyg, Oasis of the Seas och Allure of the Seas. På dessa fartyg kan man som resenär vara mycket aktiv då det erbjuds klätterväggar, surfingpooler, isbana m.m. Speciella barnpooler finns ofta ombord.
I Royal Caribbean International ingår även rederierna Celebrity Cruises och Azamara Club Cruises.

 

Celebrity Cruises har idag 10 stora fartyg med en sofistikerad och lyxig känsla. Rederiets fartyg har oftast en ljus, nordisk design med en trendig och lyxig känsla. Passar framför allt par och familjer med lite äldre barn som uppskattar god mat och bra service.

 

 

Azamara Club Cruises har två exklusiva mindre (ca 700 gäster) kryssningsfartyg som båda är inredda i klassisk maritim stil. Tack vare fartygens storlek kan många mindre och annorlunda hamnar besökas och ofta stannar fartyget i hamn över natten. Miljön är lyxig men det finns inga formella klädkoder som på de båda andra rederierna vi nämner. Rederiet tilltalar ofta mera kryssningsvana gäster och de som föredrar stämningen ombord på ett mindre fartyg.

Beroende på vilken resrutt du väljer, så har du flera dagar i land på olika destinationer och ett par dagar till havs. När du går i land är det upp till dig om du vill utforska resemålet på egen hand eller om du vill delta i någon av fartygets arrangerade utflykter.

Ask Mr. Nilsson kan paketera hela kryssningsresan åt dig där allt som önskas ingår såsom flyg från Sverige, hotell innan eller efter kryssningen, alla busstransfers, själva kryssningen förstås, etc.

Förslag på härliga kryssningsdestinationer:

Karibien

Karibien är kanske den destination man först tänker på när man hör ordet kryssning. Här finns många härliga öar att kryssa till. Du väljer själv vilken del av Karibien som lockar mest, västra, östra, södra..?

Alaska

Alaska kan man kryssa i endast under sommaren, juli är som regel den bästa månaden.

 

 Fartygsvisningar

Tillsammans med rederierna bjuder vi varje sommar in till utvalda visningar av deras kryssningsfartyg som angör framförallt Stockholms hamn. Inbjudan om dessa skickas ut per e-mail. Vet du att du inte finns med på vår e-maillista, så anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller kontakta oss att du önskar bli inbjuden till fartygsvisning.

Vi bokar gärna en kryssning åt dig, vare sig du är en privatperson eller vill boka en hel grupp.

Pin It on Pinterest

Share This