Kryssningar i Svalbard

MED MS NORDSTJERNEN

Datum: juni-september 2017

Svalbard och isbjörnar – ett arktiskt äventyr

Det här äventyret på nostalgiska MS Nordstjernen är den ultimata Spetsbergen-upplevelsen. Utforska det extrema arktiska landskapet med sina glaciärer och fågelklippor. Norr om polcirkeln kan du njuta av midnattssolen, med långa dagar och ljusa nätter. Och har du riktig tur kan du få syn på kungen av Arktis – isbjörnen.

Adventure Cruise med MS Nordstjernen Mäktiga toppar, kalvande glaciärer och ett fantastiskt djurliv. Upplev den vilda och vackra nordvästkusten av Spitsbergen med expeditionsskeppet MS Nordstjernen. I loppet av fyra eller fem dagar får du uppleva Longyearbyen, Barentsburg, Nya-Ålesund och hela den fantastiska västkusten av Spitsbergen. Vi besöker kända platser som Magdalenefjorden, Moffen och Liefdefjorden och passerar 80° nord om förhållandena tillåter. Vi får även självklart uppleva det spektakulära arktiska djurlivet: Valross, Isbjörn och en mängd fågelarter och andra arktiska inslag som val, ren och orre.[/one_half]

På den här resan kan du njuta av vackra fjordar, fina fjäll och de imponerande glaciärerna som är längre norrut än någon annanstans i världen. Avgångar hela sommaren MS Nordstjernen lägger ut på expedition från Longyearbyen två gånger i veckan hela sommaren – tisdag och fredag. Din expedition startar dagen före med en inkluderat hotellövernattning i Longyearbyen. Paketen inkluderar även helpension och transfers från flygplatsen. • 6 dagar • Juni-September 2017

Kontakta oss för mer information och bokning.

FÖRBERED DIG FÖR EXPEDITIONEN Det finns inga speciella fysiska krav, men terrängen är ojämn så deltagarna ska vara stadig på fötterna. De flesta landningar görs med hjälp polarcircleboat och det är trevligt om du har en sportig attityd.

Utrustning som deltagarna bör ta med: Resväska, väska eller ryggsäck för personlig utrustning. Liten ryggsäck för personlig utrustning under landning (kamera, vattenflaska mm ..).

Kängor eller motsvarande (måste vara robust och vattentät), Fjälljacka och byxor (vatten- och och vindtäta), varm mössa eller pannband, ett par vantar eller handskar, långkalsonger och tröja – ull rekommenderas, varm tröja eller fleecetröja/jacka, två par varma strumpor, solglasögon.

Klädkod ombord och på hotellet i Longyearbyen är avslappnad. Vi har ett begränsat antal varma termiska kostymer tillgängliga ombord på skeppet i olika storlekar. Dessa kan lånas av passagerare som vill tillbringa mycket tid på däck.

Dessutom rekommenderar vi: • Kikare, kamera, extra minneskort och batteri • Dunjacka eller liknande (bra att ha på svala dagar) • Sjösjuke tabletter • En liten hopfällbar sittyta för att ta ut på däck och på landningar • Kom ihåg att ta med passet!


A2_Spitsbergen_Adventure_Cruise

Pin It on Pinterest

Share This