Konferensresor i södra Spanien med Jeepäventyr | Ask Mr. Nilsson

Förslag på aktiviteter för grupper med utgångspunkt Almuñecar:
Jeepäventyr

Här är ett förslag på ett av de häftigaste event man kan tänka sig för en företagsgrupp! Ett jeepäventyr i öknen med lägereld och övernattning i tält. Bara ni och stjärnorna – häftigt!

Berättelse från en som själv upplevt detta:
Med 76 personer och 23 jeepar började vi i Granada och vi körde nordost mot Guadix. Där började vi dagen med en jeep raid, med tävlingar och gps orientering. Efter en skön lunch i solen körde vi vidare mot Gorafe och Bad Lands.

Gorafe är namnet på en by men också på det spektakulära och fascinerande ökenlandskap som vi finner i området. Detta ökenlandskap har varit bebott sedan 6000 år tillbaka och bevis på det finner vi i egenskap av ett hundratal gravplatser – ”dolmens” eller hällkistor.

Landskapet är otroligt dramatiskt och vi är säkra på att ingen förväntar sig något liknande i Europa! Där körde vi efter smala vägar och stigar, över flodbäddar och efter bergskammar. Det är en rutt och ett landskap som inte lämnar någon oberörd. Det kan vi lova.

Framåt kvällen kom vi till vår camp där det kändes som att vi var helt ensamma i resten av världen. Här satte vi oss kring lägerelden, skålade och sammanfattade dagen medan vi knaprade på goda oliver, ost och skinka. Slutligen blev det BBQ middag, vin och mys kring elden.

Det var bara vi, god musik och stjärnorna – helt underbart. Och soluppgången var bland det vackraste jag sett.

Bilder? Självklart! Se nedan! – Men de framkallar jeep- och ökenbegär.

Pin It on Pinterest

Share This