Konferensresor | Företagsresor i södra Spanien | Malaga | Ask Mr. Nilsson

Förslag på företagsresor: Malaga


Malaga är en fantastisk stad som ”vuxit” något enormt på sista tiden. Otroligt snyggt! Historia och massor av kultur i en chic kosmopolit oas vid Medelhavets strand. Perfekt för mindre grupparrangemang samt för stora presentationer i fantastiska miljöer.

Malaga ligger på Costa del Sol och är Spaniens femte största stad med närmare 600 000 invånare. Staden ligger mellan bergen och Medelhavet vilket gör att det finns gott om aktiviteter att välja bland. Malagas centrum är delat i två delar av floden Guadalmedina som flyter genom centrum. Malaga är en mysig stad där det finns mycket att utforska. Den gamla stadskärnan är väl värd ett besök med sina många restauranger, barer och gångavstånd till många av stadens sevärdheter. Staden är byggd på ett typiskt moriskt vis och det finns många vackra byggnader, fontäner och trädgårdar. Med läget vid Medelhavet är sol och bad förstås något som lockar många att resa hit. Malaga har hela 300
soldagar om året och det finns gott om långa badstränder i den soliga staden. Klimatet är härligt året om.

Här finns det massor av fantastiska saker att se för den som är intresserad av kultur. Bland annat stadens stolthet – Museo Picasso. Den kände konstnären föddes i Malaga och det är man mycket stolt över så klart. Något du nästan inte får missa när du besöker Malaga är Catedral de La Encarnación som ligger i den gamla staden. Den är från 1500-talet och väldigt vacker.

Vad det gäller shopping är Malaga kanske den bästa staden i hela Spanien för det ändamålet. Här finns allt och det mesta är betydligt billigare än vad det är i Sverige. Så packa lätt när du åker hit för du kommer vilja ha plats i väskan.

Är du fotbollsfantast så finns här möjlighet att se riktigt högklassig fotboll. Stadens lag och stolthet FC Malaga spelar i den högsta divisionen i Spanien. Dessutom är det billigare att se en match här än i Barcelona.

Pin It on Pinterest

Share This