Konferensresor med skidåkning i södra Spanien i Sierra Nevada | Ask Mr. Nilsson

Förslag på aktiviteter för grupper med utgångspunkt Almuñecar:
Skidåkning i Sierra Nevada

Sierra Nevada erbjuder underbara dagar i skidbacken. Massor av snö, fina backar, sol och klar sikt ända till Afrika. Helt otroligt med tanke på att man är nere vid Medelhavet. Ett glas champagne i backen och sedan afterski på en soldränkt uteservering.

Sierra Nevada är Europas sydligaste skidort,
är den högsta bergskedjan i Spanien,
anses ha Europas bästa “vår-snö”,
snösäkert,
mycket solsäkert

Efter endast 40 minuters färd från Granada, på 2100 meter över havet ligger skidbyn Pradollano. Högsta åkhöjd är 3300 m. ö. h. Det finns 100 km pistade nerfarter.

Säsongen sträcker sig från slutet av november till början av maj och solen är så gott som garanterad. Det är en fantastisk känsla när man en klar dag kan blicka över till Afrikas kust.

När dagen lider mot sitt slut, när kinderna blossar av den gassande medelhavssolen och med en stickande trötthetskänsla i benen, sätter man sig på en myllrande uteservering i goda vänners lag för att njuta av mat och dryck, musik och de milsvida vyerna.

I det ögonblicket är det dags att tänka på kvällen och morgondagen. Vad kommer härnäst? Middag på en vingård? Ett besök på det mytomspunna Alhambra? En tapasrunda i Granada?
Skaldjurslunch vid havet?

Ja, här är det möjligt att efter ca 1 timmes färd från en fantastisk upplevelse i Sierra Nevadas pister njuta av Granadaprovinsens stränder vid Medelhavet.

Sugen på skidåkning och sol i lyxig milö? Hotel El Lodge i Sierra Nevada är ett fantastiskt hotell mitt i backen med uppvärmd utomhuspool och makalösa rum. En upplevelse! Annars bor de flesta av våra grupper i Granada.

Pin It on Pinterest

Share This