Hurtigruten | Väldens vackraste sjöresa

Världens vackraste sjöresa

Världens vackraste sjöresa och Livsnerv längs norska kusten sedan 1893

Upptäck Norges 2,400 km långa vackra kust där varje årstid ger en ny fantastisk naturupplevelse som saknar motstycke. Besök görs i 34 hamnar längs kusten. Välj allt från en 12-dagars klassisk rundresa till en kortare resa.
Hurtigrutens 11 bekväma fartyg, byggda mellan 1964 och 2003, går 365 dagar om året och därför kan du alltid hitta ett datum som passar just dig.

ATMOSFÄREN
Alla fartyg har sin egen stil och alldeles egna atmosfär. Ändå har de mycket gemensamt, såsom stora panoramasalonger och gott om däcksyta, där du kan njuta av utsikten medan fartyget stilla glider genom världens vackraste kustlandskap.

När du kommit ombord upplever du det behagliga tempot, den utsökta maten och den enastående vackra naturen i trevligt sällskap med andra resenärer. Fartygen är byggda för att frakta passagerare och gods längs kusten men också för att ta gästerna närmare naturen, djurlivet och de oförglömliga upplevelserna. Den lediga stämningen ombord gör det också enkelt att lära känna andra gäster.

MATEN
Norsk matkultur har mycket gemensamt med kustlandskapet; den är fräsch, originell och full av variation.
Följ med på en resa där du kan smaka på något av det bästa som norska kusten har att erbjuda. Menyerna är inspirerade av traditionella rätter från områdena vi besöker och haven vi seglar i – och från de olika årstiderna.
De duktiga köksmästarna ombord bjuder antingen på trerätters middag eller dignande bufféer och gärna med fisk och skaldjur på menyn. Därtill säsongens färska grönsaker och hemlagade, välsmakande såser. Varje middag avslutas med traditionella desserter såsom hemgjorda tårtor, pajer, bär och sorbeter. Middagen ska vara en behaglig avrundning på dagens upplevelser. Efter maten kan du koppla av i en av salongerna eller barerna. Förutom middagen kan du se fram emot de rikliga frukost- och lunchbufféerna ombord.

TRADITION
Längs resan ser du tydligt de nära banden till kustsamhällena. Eftersom Hurtigruten
både är en kustresa för kryssningsgäster och samtidigt ett transportmedel för människor
och frakt längs kusten har den en alldeles unik roll i det norska kustsamhället.
När du går ombord på ett av Hurtigrutens fartyg följer du med på en traditionsrik resa
som har varit en del av vardagslivet längs Norges kust i mer än 120 år.

UTFLYKTER
Det finns totalt 47 möjliga utflykter att välja bland i Hurtigrutens digra utflyktsprogram. Alla utflykter är anpassade efter säsong och rutt och är utformade för att ge dig störst chans att uppleva det bästa som respektive destination har att erbjuda. Välj bland intressanta och lärorika stadsturer, kulturupplevelser fågelskådning eller fartfyllda äventyr såsom hundsläde, gummibåtssafari och snöskoter i polarnatten.

ÅRSTIDER
våren återvänder värmen till Norges stränder och solen tinar upp livet längs kusten. För varje dag som går stiger solen allt högre upp på himlen och jobbar övertid för att få tjälen ur jorden.

Midnattssolens land lever upp till sitt rätta namn under sommaren. Norr om polcirkeln är solen uppe dygnet runt och gör varje norsk ”natt” till en exotisk upplevelse och ren fröjd för betraktaren.

När sommaren till slut övergår i höst skiftar kusten färg från den ena årstiden till den andra. Den höga, klara luften längs den norska kusten förstärker fjällens, bergsluttningarnas och skogarnas sprakande färgsymfoni i rött och gult. Hösten är en vilsam tid ombord på Hurtigruten, och du får tid att njuta av färgprakten, den friska luften och de vackra scenerierna som passerar revy.

En vinterresa längs Norges kust är en uppfriskande upplevelse. Landskapet täcks av ren vit snö och luften är hög och klar. Detta är en speciell tid på året då det är extra spännande att utforska Norges norra delar med Hurtigruten. Här får du uppleva ett magiskt vinterlandskap och förhoppningsvis se det suggestiva skådespel som norrskenet erbjuder.

Karta över Hurtigrutens alla stopp

 

Pin It on Pinterest

Share This