Vilnius - konferensresa | Företagsresor

Vilnius – en okänd pärla och Europas billigaste huvudstad

Förslag på företagsresa: Vilnius – en okänd pärla och Europas billigaste huvudstad!

Litauens huvudstad Vilnius är en relativt okänd pärla inom kort flygavstånd. Den vita staden med sina många barockkyrkor, klocktorn, kullerstensbelagda gator och färgglada hus har sin egen unika stil. Gamla stan är unik i Europa och är upptagen på Unescos världsarvslista. Här samsas lokala butiker och mysiga kaféer med trendiga varumärken och nattöppna barer i en sympatisk mix. Litauerna har lyckats bevara sin särart och är ett stolt folk med en lång och spännande historia som har lett dem till dagens moderna samhälle. Litauen är ett av de tre baltiska länderna
som återfick sin självständighet från Sovjetunionen år 1991.

Vilnius passar ypperligt för företagsgrupper som kanske bara vill stanna borta en eller två nätter.

Det finns flera bra konferenshotell i eller strax utanför den vackra gamla stadsdelen. Inne i gamla stan, beläget mellan huvudgatan Gediminas och den vita domkyrkan, ligger Kempinski Hotel – nyligen av Trip Avdvisor utvalt till ett av världens tio hetaste nybyggda hotell. Vi har mycket bra gruppriser på Kempinski liksom på Radisson Blu, Novotel och flera andra bra hotell.

Förutom att Vilnius f n är Europas billigaste huvudstad är det hög standard inte bara på hotell utan även på många restauranger med utsökt mat som inte kostar mer än hälften av vad den gör här hemma.

En trevlig och lärorik gruppaktivitet är vad vi kallar ”smaka på Vilnius”. En sightseeing kan vara så mycket mer än en rundvandring! Följ med vår duktiga skandinavisktalande guide på en spännande promenad genom Vilnius vackra gamla kullerstenstäckta stad och låt alla sinnen få vara med. Samtidigt som gruppen får veta en hel del om landets och stadens historia och folkets nuvarande liv, gör gruppen med jämna mellanrum ett stopp på något mysigt kafé eller någon restaurang där vi bjuds på en smakbit av det bästa Litauen har att erbjuda – vad sägs om t.ex. landets hårda, parmesanliknande ost Dziugas, som serveras med lokalt vin tillverkat av bär, lokalproducerat litauiskt öl som serveras med vitlöksbröd och andra tilltugg, en silltallrik hos den kände kocken Linas Samenas, små läckra «zeppeliner» (likn. kroppkakor) bland medeltida källarvalv och, som avslutning, en kopp kaffe med en hemgjord chokladbit till.

Det finns förstås massor av andra trevliga aktiviteter att göra för grupper som t ex guidat besök på KGB-museet, ölbar på cykel, Vilnius på en segway.

Pin It on Pinterest

Share This