Konferenresor i Alperna | Ask Mr. Nilsson

Förslag på företagsresa: weekendkonferens i Alperna

Flyg till Genève
1,5 timmes transfer från Genève hittar vi de schweiziska alpbyarna Villars och Les Diablerets.
Villars är en internationell och traditionell schweizisk alpby, mycket vackert belägen på en sydlig platå med utsikt mot Mont-Blanc. Stort utbud av aktiviteter; förutom skidåkning även paragliding, tennishall, skridskorink, simhall, vinprovning, shopping och golf. Ca 20 min. från Villars finns ett thermalbad. I Villars finns många restauranger och barer samt några nattklubbar.
Stort skidområde lämpligt för alla nivåer, hopbyggt med Les Diablerets, där det också finns en glaciär. I Les Diablerets finns också en 7 km lång kälkbacke och curlingbana.

Les Diablerets är en liten genuin alpby, mycket vackert belägen och omgiven av alper och en av Schweiz vackraste glaciärer på 3250 meters höjd, som möjliggör skidåkning så gott som året runt. Byn har bevarat sin ursprungliga karaktär och idag samsas jordbruk och turism. Här finns många trevliga restauranger med underbar mat och trevliga
barer samt ett diskotek. Liftsystemen i Les Disablerets och Villars är hopbyggda, och bildar tillsammans ett stort skidområde (12 mil), lämpligt både för nybörjare och avancerade skidåkare. Les Diablerets är känt för sin 7 km långa kälkbacke. Här finns även längdskidåkningsspår, skridsko- och curlingbana.

På dessa båda orter samarbetar vi med två riktigt bra 4-stjärniga hotell med mycket bra konferensfaciliteter och båda hotellen är bra belägna i respektive orter med gångavstånd till skidliftar.

Flyg till Zürich
Efter 1,5 timmes transfer från flygplatsen i Zürich finner vi de schweiziska skidorterna Flims, Laax och Falera som tillsammans bildar det populära skidområdet LAAX. Här finns 220 pister av alla svårighetsgrader och passar därmed alla typer av skid- och
snowboardåkare. Pisterna är breda och många. Längsta backen är ca 7 km lång.
Synen på off-pist i LAAX uppskattas av många skidåkare, här finns flera markerade och lavinsäkrade off-pistrutter som är mycket lättillgängliga. LAAX är tack vare den höga höjden mycket snösäkert, med säsongsstart redan i mitten av november. Högsta
åkhöjd är 3018 meter över havet, lägsta 1020 meter.

Flyg till Nice
Sydfrankrike har mer än 300 solskensdagar om året. Att bo i behagliga och ofta varma Nice och göra en dagsutflykt till skidåkningen i Isola 2000 (för de som önskar) är en uppskattad möjlighet. Under december t o m mars kan vi förhandla fram mycket fördelaktiga priser på förstaklasshotell i Nice. Undantag är den 6-10 mars 2013, då det pågår en stor kongress i regionen.

Snösäkra Isola 2000 ligger endast 8 mil från Nice internationella flygplats, vilket tar cirka 1,5 tim med buss. Skidsäsongen i sydalperna varar som regel mellan början av januari till slutet av mars. Isola 2000 är den sydligaste av alla skidsportorter i de franska Alperna och samtidigt den högst belägna vinterresorten som ligger inom området tillhörande den Franska Rivieran. Skidorten garanterar snö fram till mitten av april. Det är en modern skidort och har en högsta åkhöjd på 2.610 m. Det finns 12 mil skidspår, 45 backar av olika svårighetsgrader och 23 liftar. Vi ska heller inte glömma närliggande orter som Auron, Valberg i sydfranska Alperna eller italienska Limone på den andra sidan gränsen med samma avstånd till Nice flygplats.

Flyg till Malaga
1-1,5 tim transfer från Malaga ligger Granada med skidåkning i Sierra Nevada.
Få platser har ett så strategiskt läge som Granada i sydöstra Spanien. Hör bara här: 12 mil från flygplatsen i Malaga, 5 mil från Medelhavet, 3 mil från skidåkning i Sierra Nevada, en mängd ypperliga golfbanor och andra trevliga aktiviteter gör att du t ex kan åka skidor i ett par minusgrader under dagen och senare på eftermiddagen njuta av en härlig måltid vid Medelhavet där det kanske är 20 grader varmt. Dessutom är Granada en fantastiskt intressant gammal stad (finns med på Unescos världsarvslista) med bl a den moriska borgen Alhambra från 1200-talet. Vi berättar gärna mer!

Här kan du ladda ner reseförslaget som pdf.

Pin It on Pinterest

Share This