Kryssning Hurtigruten | Norges vackra kust

Hurtigruten – nordgående resa

Bergen-Kirkenes

– – – VI HAR FLYTTAT ALLA RESOR TILL ETT NYTT UPPLÄGG – – –
Klicka här för att komma till våra aktuella resor –>

 

Hösten eller ”The autumn gold” som norrmännen själva kallar denna tid på året då landskapet är färgat av de vackraste nyanser av rött, gult, orange, grönt och blått och luften är klar och hög, påminner oss om att vintern står för dörren. Det finns möjlighet till nysnö på de högsta fjälltopparna och i Nord-Norge. Den mörka tiden närmar sig och om vi har tur får vi uppleva norrsken.

Vi reser ombord på MS Midnatsol, det nyaste fartyget i Hurtigrutenflottan med plats för ca 1000 passagerare. Fartyget besöker ca 34 hamnar och flera fjordar under den fantastiskt vackra resan längs Norges kust. Passa på att besöka Nordkapsklippan eller delta i någon av alla andra utflykter som arrangeras från fartyget. Njut av det behagliga tempot ombord, den utsökta maten och den enastående vackra naturen i trevligt sällskap med andra resenärer.
Helpension ombord ingår i priset för resan. Du betalar själv för drycken.
Maten ombord är typiskt norsk Frukosten serveras som en stor buffé. Till lunch serveras den berömda lunchbuffén med kalla och varma rätter, desserter och frukt. På kvällen serveras

3-rätters middag enligt fartygets meny. Vid enstaka tillfällen kan en kall buffé serveras till middag och den varma måltiden till lunch.
Fartyget har fullständiga rättigheter. Priserna ombord är desamma som på norska fastlandet.
Särskild diet, exempelvis vegetarisk kost, kan tillhandahållas om beställning sker i god tid före avresa. Anmäl detta i så fall till oss i samband med anmälan till resan!

Underhållning. I pianobaren ombord är det levande pianomusik varje kväll. Utöver detta betonar man vikten av avkoppling och naturupplevelser och avstår därför från annan kommersiell underhållning som ofta förekommer på kryssningsbåtar.

I säsongskonceptet ingår dock ofta intressanta aktiviteter ombord med presentationer och demonstrationer under resans gång, både inne i fartyget och ute på däck, som är relevanta för årstiden och området vi seglar i. Information kommer att finnas i dagsprogrammet och utannonseras också i fartygets högtalare.

Pin It on Pinterest

Share This