Hurtigruten – nordgående resa

Bergen-Kirkenes


 

 

Datum: 28 SEPT – 4 OKT 2014

Hösten eller ”The autumn gold” som norrmännen själva kallar denna tid på året då landskapet är färgat av de vackraste nyanser av rött, gult, orange, grönt och blått och luften är klar och hög, påminner oss om att vintern står för dörren. Det finns möjlighet till nysnö på de högsta fjälltopparna och i Nord-Norge. Den mörka tiden närmar sig och om vi har tur får vi uppleva norrsken.

Vi reser ombord på MS Midnatsol, det nyaste fartyget i Hurtigrutenflottan med plats för ca 1000 passagerare. Fartyget besöker ca 34 hamnar och flera fjordar under den fantastiskt vackra resan längs Norges kust. Passa på att besöka Nordkapsklippan eller delta i någon av alla andra utflykter som arrangeras från fartyget. Njut av det behagliga tempot ombord, den utsökta maten och den enastående vackra naturen i trevligt sällskap med andra resenärer. Helpension ombord ingår i priset för resan. Du betalar själv för drycken. Maten ombord är typiskt norsk Frukosten serveras som en stor buffé. Till lunch serveras den berömda lunchbuffén med kalla och varma rätter, desserter och frukt. På kvällen serveras

3-rätters middag enligt fartygets meny. Vid enstaka tillfällen kan en kall buffé serveras till middag och den varma måltiden till lunch. Fartyget har fullständiga rättigheter. Priserna ombord är desamma som på norska fastlandet. Särskild diet, exempelvis vegetarisk kost, kan tillhandahållas om beställning sker i god tid före avresa. Anmäl detta i så fall till oss i samband med anmälan till resan!

Underhållning. I pianobaren ombord är det levande pianomusik varje kväll. Utöver detta betonar man vikten av avkoppling och naturupplevelser och avstår därför från annan kommersiell underhållning som ofta förekommer på kryssningsbåtar.

I säsongskonceptet ingår dock ofta intressanta aktiviteter ombord med presentationer och demonstrationer under resans gång, både inne i fartyget och ute på däck, som är relevanta för årstiden och området vi seglar i. Information kommer att finnas i dagsprogrammet och utannonseras också i fartygets högtalare.

[ws_table id=”34″] Med reservation för ändringar utanför vår kontroll. Alla tider är preliminära.

[ws_table id=”31″]

För specifikation av de olika hyttkategorierna se längre ner på denna sidan.

Inkluderat i priset: – Flygresa Stockholm-Bergen samt Kirkenes-Stockholm inkl alla idag kända flygskatter och avgifter – Busstransfer flygplatsen-hamnen i Bergen samt hamnen-flygplatsen i Kirkenes – 6 nätters kryssning med Hurtigruten’s fartyg ”Midnatsol” i vald hyttkategori – Helpension ombord (ej dryck) – Ordinarie program för aktiviteter och underhållning som fartyget arrangerar

Ingår ej: – Övriga arrangemang, måltider och drycker ej nämnda ovan – Drycker till måltider – Utflyktspaket, se separat information – Avbeställningsskydd, 4% av resans pris – Reseförsäkring

Du anmäler till oss vilken hyttkategori du vill bo i. Hurtigruten kan däremot inte på förhand boka en bestämd hytt med hyttnummer. Exakt hyttnummer får ni först vid incheckningen på fartyget.

[ws_table id=”32″]

[ws_table id=”35″]

Utflykter som du eventuellt bokar själv ombord debiteras i norska kronor och priset kan variera till följd av ändringar i växelkursen. Förbokning av utflykter kan du göra via oss upp till 4 veckor före avresa. Notera att utflykterna och deras innehåll kan begränsas av minimi- eller maximiantal deltagare och variera med hänsyn till Hurtigrutens avgångstider och lokala väderförhållanden. Om en förhandsbokad utflykt blir inställd får du förstås tillbaka pengarna.

RESERVATION Tariffer och priser är beräknade per den 18 december 2013. I priset ingår dagens flygskatter samt dagens kurs på NOK. Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll såsom ev. höjning av flygpris och flygskatter, valutakursförändringar, tidtabellsändringar, bränsletillägg, ändringar av kryssningsrutten etc. Alla tidtabeller och utflykter är preliminära och kan komma att ändras. Väder-, sjö- och isförhållanden kan påverka resrutt och tidtabell. Utflykter kan också vara villkorade med ett minimi- eller maximi antal deltagare. Utflyktsarrangörerna förbehåller sig rätten att ändra innehåll och upplägg i utflykterna utan avisering.

ANMÄLAN till resan görs till Ask Mr. Nilsson via: • direkt via hemsidan • email: info@askmrnilsson.se • telefon 08-761 18 00 • anmälningsblanketten som ifylles och postas till Ask Mr. Nilsson, Åkerbärsvägen 19, 181 64 Lidingö

I samband med anmälan måste du meddela om du har några särskilda behov (till exempel kost- eller hälsorelaterade behov). Resan kan endast genomföras om ett visst antal personer anmäler sig. Då vi har ett begränsat antal platser, bör anmälan ske snarast! Vi reserverar oss för slutförsäljning. Sista anmälningsdag är den 15 augusti.

NAMN När ni anmäler namnen på dem som ska åka med på resan är det viktigt att ni anmäler fullständigt namn enligt passet, dvs samtliga förnamn och samtliga efternamn. Stryk under tilltalsnamnet. OBS att namnen måste stavas exakt som i passet! Födelsedag, kön och nationalitet krävs också. Detta är ett krav från rederi och flygbolag. Felaktiga uppgifter kan innebära att resenären nekas ombordstigning.

BETALNINGSVILLKOR I samband med anmälan faktureras en anmälningsavgift på 2.000 kr/ person. Anmälningsavgiften dras av vid slutbetalning. Slutbeloppet faktureras från Ask Mr. Nilsson i slutet av juni 2014. Betalningsvillkor 10 dagar.

AVBESTÄLLNINGSVILLKOR Avbokning efter anmälan t o m 30 juni 2014 – 2 000:- per person Avbokning 1 juli – 25 augusti 2014 – 75 % av resans pris Avbokning efter 25 augusti – 100 % av resans pris

AVBESTÄLLNINGSSKYDD Avbeställningsskydd ingår ej i resans pris. I samband med anmälan till resan kan du teckna ett separat avbeställningsskydd som kostar 4% av resans totalpris. Avbeställningsskyddet ger resenären rätt att mot en kostnad av 250:- (+ kostnaden för avbeställningsskyddet) avboka resan i händelse av sjukdom eller olycksfall, om du eller nära anhörig (make/maka, barn, syskon, föräldrar, far- mor- och svärföräldrar, barnbarn, svärson, svärdotter eller person som är skriven på samma adress som den försäkrade) drabbas av akut sjukdom, olycksfall eller dödsfall. Läkarintyg ska uppvisas vid utnyttjande av försäkringen.

I övrigt gäller Svenska Resebyråföreningens villkor för paketresor samt Hurtigrutens egna beställningsvillkor. Ask Mr. Nilsson AB har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegium.

För mera information eller bokning vänligen kontakta Ask Mr. Nilsson AB: Telefon: 08-761 18 00, Email: info@askmrnilsson.se

Pin It on Pinterest

Share This