Hurtigruten | Väldens vackraste sjöresa

Hurtigruten – sydgående resa

Kirkenes-Bergen

– – – VI HAR FLYTTAT ALLA RESOR TILL ETT NYTT UPPLÄGG – – –
Klicka här för att komma till våra aktuella resor –>

 

Efter en lång vinter kommer värmen tillbaka och solljuset väcker livet längs kusten.
Vid denna tid på året är det ljust nästan dygnet om. Fåglarna intar sina fasta häckplatser, laxen kommer tillbaka till älvarna och naturen får färgerna tillbaka.
Eftersom tidpunkten för denna kryssning ligger över den 17 maj får du vara med att fira den norska nationaldagen ombord!
Vid denna tid på året seglar Hurtigruten in i underbara Lyngenfjorden.
Många intressanta presentationer och aktiviteter ombord och på land äger rum varje dag under hela resan.
Vi reser ombord på MS Midnatsol, det nyaste fartyget i Hurtigrutenflottan med plats för ca 1000 passagerare. Fartyget besöker ca 34 hamnar och flera fjordar under den fantastiskt vackra resan längs Norges kust. Passa på att besöka Nordkapsklippan eller delta i någon av alla andra utflykter som arrangeras från fartyget. Njut av det behagliga tempot ombord, den utsökta maten och den enastående vackra naturen i trevligt sällskap med andra resenärer.
Denna resa mellan Kirkenes-Bergen sker då vintern släppt sitt grepp och hela naturen vaknat till liv.
Helpension ombord ingår i priset för resan. Du betalar själv för drycken.

Maten ombord är typiskt norsk Frukosten serveras som en stor buffé. Till lunch serveras den berömda lunchbuffén med kalla och varma rätter, desserter och frukt. På kvällen serveras 3-rätters middag enligt fartygets meny. Vid enstaka tillfällen kan en kall buffé serveras till middag och den varma måltiden till lunch.
Fartyget har fullständiga rättigheter. Priserna ombord är desamma som på norska fastlandet.
Särskild diet, exempelvis vegetarisk kost, kan tillhandahållas om beställning sker i god tid före avresa. Anmäl detta i så fall till oss i samband med anmälan till resan!

Underhållning. I pianobaren ombord är det levande pianomusik varje kväll. Utöver detta betonar man vikten av avkoppling och naturupplevelser och avstår därför från annan kommersiell underhållning som ofta förekommer på kryssningsbåtar.

I säsongskonceptet ingår dock ofta intressanta aktiviteter ombord med presentationer och demonstrationer under resans gång, både inne i fartyget och ute på däck, som är relevanta för årstiden och området vi seglar i. Information kommer att finnas i dagsprogrammet och utannonseras också i fartygets högtalare.

Pin It on Pinterest

Share This