Huritgruten - Jakten på norrskenet

Hurtigruten – Jakten på norrskenet

Kryssa längs norska kusten från Bergen ända upp till Kirkenes.

– – – VI HAR FLYTTAT ALLA RESOR TILL ETT NYTT UPPLÄGG – – –
Klicka här för att komma till våra aktuella resor –>

 

Upplev norska kusten i vinterskrud!

Missa inte detta tillfälle att under 7 dagar/ 6 nätter kryssa med Hurtigruten längs norska kusten från Bergen ända upp till Kirkenes.

Under hela denna kryssning bor vi bekvämt ombord på MS Nordnorge, ett av 11 fartyg i Hurtigrutens flotta. MS Nordnorge kan ta ca 600 passagerare och under denna kryssning görs besök i ca 34 hamnar och några fjordar under den fantastiskt vackra resan längs Norges kust. Bl a har ni möjlighet att vandra runt bland de gamla hansabyggnaderna i Bergen, jugendkvarteren i Ålesund, njuta av naturen i Lofoten. Den sista vägen mot Kirkenes rundar vi Nordkapsklippan.

Resan sker i vackert vinterlandskap med det speciella blåa ljus som uppstår och naturligtvis hoppas vi få tillfälle att beskåda norrsken!
Ett vinteräventyr längs norska kusten är en otrolig upplevelse. Landskapet är täckt av ren vit snö och luften är hög och klar. Små klungor av hus glöder som lyktor på land. De snöklädda fjällen reflekterar skymningsljuset och de vackra färgnyanserna på himlen, något som skapar en fantastisk inramning av naturupplevelserna.
Helpension ombord ingår i priset för resan. Du betalar själv för drycken.

Maten ombord är typiskt norsk Frukosten serveras som en stor buffé. Till lunch serveras den berömda lunchbuffén med kalla och varma rätter, desserter och frukt. På kvällen serveras 3-rätters middag enligt fartygets meny. Vid enstaka tillfällen kan en kall buffé serveras till middag och den varma måltiden till lunch.
Fartyget har fullständiga rättigheter. Priserna ombord är desamma som på norska fastlandet.
Särskild diet, exempelvis vegetarisk kost, kan tillhandahållas om beställning sker i god tid före avresa. Anmäl detta i så fall till oss i samband med anmälan till resan!

Underhållning. I pianobaren ombord är det levande pianomusik varje kväll. Utöver detta betonar man vikten av avkoppling och naturupplevelser och avstår därför från annan kommersiell underhållning som ofta förekommer på kryssningsbåtar.

I säsongskonceptet ingår dock ofta intressanta aktiviteter ombord med presentationer och demonstrationer under resans gång, både inne i fartyget och ute på däck, som är relevanta för årstiden och området vi seglar i. Information kommer att finnas i dagsprogrammet och utannonseras också i fartygets högtalare.

MS Nordnorge byggdes i Norge 1997 och är det andra fartyget inom Hurtigruten som bär detta namn.
Mellan 2002-2007 gav MS Nordnorge sina gäster minnesvärda upplevelser i Antarktis. Ombord på MS Nordnorge kan gästerna beundra de spännande textilierna och färgmönstren, samt verk av konstnärer som Johanne Marie Hansen-Krone, Ellen Lenvik och Dagfinn Bakke. Dekoren har influenser av jugend och Art Deco.
Gemensam för samtliga Hurtigrutens fartyg är den trivsamma och informella atmosfären och den fina reseupplevelsen du får ombord. Koppa av i de stora och bekväma salongerna med panoramautsikt medan fartyget stilla glider genom ett av världens vackraste och mest orörda naturområden. Ombord finns ett litet bibliotek där du kan fördjupa dig i en god bok och en kafeteria som serverar snacks och dryck 24 timmar om dygnet. Fartyget har också jacuzzi, pool och gym.

Byggår: 1997
Byggplats: Kleven verft, Ulstein, Norge
Antal passagerare: 623
Bäddar: 451
Bilplatser: 45
Bruttotonnage: 11384
Längd: 123,3
Bredd: 19,5
Fart: 15

Pin It on Pinterest

Share This