Resa med Hurtigruten i de chilenska fjordarna och Antarktis


 

 

Datum: 21 NOV – 9 DEC 2016

Äventyr i de chilenska fjordarna och Antarktis

Det sägs att man inte både kan ha kakan och äta den, men på den här expeditionen kan du faktiskt det! Under seglatsen får du nämligen inte bara uppleva det bästa längs Patagoniens kust utan också de vackra fjordarna i Chile, den vilda naturen, det unika djurlivet och det mytomspunna Kap Horn. Sedan höjer vi pulsen ytterligare genom att utforska Antarktis. Ombord på Hurtigrutens fartyg M/S Midnatsol är hela tiden något på gång. Vi har ”Young Explorer Antarctic Club”, filmdagar, temadagar, vinprovning, grillning på däck eller i land och spännande föredrag om många ämnen.

Vi startar med två nätter på hotell i Santiago de Chile, och flyger därefter till Punta Arenas där expeditionsfartyget ligger redo. Vår resa söderut börjar med en passage av den extremt smala Canal de Gabriel innan vi seglar in i Garibaldifjorden. Om vädret tillåter kan vi göra en landstigning på Kap Horn. Antarktis är nästa stopp. Vi närmar oss nu världens mest avlägsna och minst befolkade plats. Du kommer att känna dig som en äkta upptäcktsresande när du ser det oändliga havet och kontinenten som är täckt av snö och is. Varje dag erbjuder vi landstigningar och kajakpaddlingar, och du får komma närmare tusentals pingviner och sälar samt se de mest häpnadsväckande platser. På vägen tillbaka försöker vi gå i land på Kap Horn igen, om vi inte redan gjorde det på resan söderut. Annars besöker vi Puerto Williams där det finns ett intressant antropologiskt museum och fornlämningar efter uråldriga indianbosättningar. Sedan beger vi oss in i de chilenska fjordarna med sina branta berg, gröna frodiga dalar och till och med glaciärer, hittar en fin plats att gå i land innan vi återvänder till Punto Arenas, slutstationen för vår expedition. Flyg till Santiago de Chile för en sista övernattning innan hemresan.

[ws_table id=”57″]

Programmet är preliminärt och med reservation för ändringar utanför vår kontroll.

[ws_table id=”56″]

 

I priset ingår:

– Flygresa i ekonomiklass Stockholm-Santiago de Chile tur/retur – Alla per idag kända flygskatter och avgifter – Totalt 3 övernattningar (2 före och 1 efter kryssningen) på Sheraton Santiago Hotel inkl frukost – Alla transfers i Santiago de Chile mellan flygplats-hotell och v.v. – Charterflyg Santiago-Punta Arenas tur/retur – Busstransfer flygplatsen-hamnen i Punta Arenas och v.v. Vid returtransfern ingår sightseeingtur – 13 dagar med Hurtigrutens expeditionskryssning, fartyg ”Midnatsol”, del i dubbelhytt i vald hyttkategori – Helpension ombord (ej dryck) – Kaffe och te ombord – Ilandstigningar med Polarcirkel-båtar – Utvalda aktiviteter ombord och i land – Erfaret expeditionsteam som håller föredrag, samt deltar vid ilandstigningar och aktiviteter ombord – Ordinarie program för aktiviteter och underhållning som fartyget arrangerar – Liten ryggsäck från Ask Mr. Nilsson

Ingår ej: – Övriga arrangemang, måltider och drycker ej nämnda ovan – Drycker till måltider – Valfria utflykter – Ev. enkelhyttstillägg (fråga oss om ni vill ha pris för enkelhytt) – Avbeställningsskydd, 5% av resans totalpris – Reseförsäkring

Du anmäler till oss om du vill bo i insides- eller utsideshytt, hytterna är inte mer specificerade än så. Hurtigruten kan inte på förhand boka en bestämd hytt med hyttnummer. Exakt hyttnummer får ni först senare.

Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll.

MS Midnatsol

Namnet Midnatsol är något att leva upp till, och fartyget är tillägnat den norska sommaren. MS Midnatsol har en stark miljöprofil och modern design. Den ljusa och färgglada inredningen är inspirerad av det varma, soliga klimatet, ett motiv som också återspeglas i de många norska moderna konstverken ombord. Hon är också en TV-stjärna, känd från den prisbelönta norska dokumentären ”Hurtigruten 365”. På däck 9 hittar du soldäck och en jacuzzi. Unikt för MS Midnatsol är den stora panoramasalongen i två våningar ovanför bogen och de stora fönstren med sitt flödande ljus och fantastiska utsikt.

Vad som ingår: • Tvåvånings panoramasalong • Barer • Kafé • Bibliotek • Restaurang • Separat À la carte-restaurang • Lekrum • Bastu • Butik • Jacuzzis • Gym • Amfiteater för föredrag och konferenser

Fakta om fartyget: Flagg: Norge Rederi: Hurtigruten Byggår: 2003 Bruttotannage: 16 151 Kapacitet: 1 000 Bäddar: 638 Längd: 135 m Bredd: 21,5 m Servicefart: 15 knop

Med isklass 1X och avancerad teknologi är MS Midnatsol mycket väl lämpad för expeditioner till Antarktis. Hon kommer att segla med upptäcktsresande till Patagonien och Antarktis. Läs mer om MS Midnatsol här.

RESERVATION

Tariffer och priser är beräknade per den 17 maj 2016. I priset ingår dagens flygskatter. Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll såsom ev. höjning av flygpris och flygskatter, valutakursförändringar, tidtabellsändringar, bränsletillägg, ändringar av kryssningsrutten etc. Alla tidtabeller och utflykter är preliminära och kan komma att ändras. Väder-, sjö- och isförhållanden kan påverka resrutt och tidtabell. Utflykter kan också vara villkorade med ett minimi- eller maximi antal deltagare. Utflyktsarrangörerna förbehåller sig rätten att ändra innehåll och upplägg i utflykterna utan avisering.

Då vi har ett begränsat antal platser på denna resa, bör anmälan ske snarast! Vi reserverar oss för slutförsäljning. Priset gäller vid ett visst minimum antal personer.

ANMÄLAN

Anmälan till resan görs till Ask Mr. Nilsson via: • email: info@askmrnilsson.se • telefon 08-761 18 00 • boka via hemsidan • anmälningsblanketten som ifylles och postas till Ask Mr. Nilsson, Åkerbärsvägen 19, 181 64 Lidingö Resan kan endast genomföras om ett visst antal personer anmäler sig. Då vi har ett begränsat antal platser, bör anmälan ske snarast! Vi reserverar oss för slutförsäljning. Sista anmälningsdag är den 15 juli.

NAMN

När ni anmäler namnen på dem som ska åka med på resan är det viktigt att ni anmäler fullständigt namn enligt passet, dvs samtliga förnamn och samtliga efternamn. Stryk under tilltalsnamnet. OBS att namnen måste stavas exakt som i passet! Födelsedatum, kön och nationalitet krävs också. Detta är ett krav från rederi och flygbolag. Felaktiga uppgifter kan innebära att resenären nekas ombordstigning.

Efter att resan bekräftats kommer vi att för rederiets räkning även ta in passuppgifter, uppgifter om eventuella allergier och specialkost, uppgifter om försäkringsbolag samt en medicinsk hälsoupplysning.

BETALNINGSVILLKOR I samband med anmälan faktureras en anmälningsavgift på 20% av resans pris. Slutbeloppet faktureras från Ask Mr. Nilsson omkring den 15 juli. Betalningsvillkor 7 dagar. Resan kan ej betalas med kreditkort. Anmälningsavgiften dras av vid slutbetalning.

AVBESTÄLLNINGSVILLKOR

Avbokning efter anmälan – 15 juli – 10% av resans totalpris Avbokning 16 juli – 20 september – 60 % av resans pris Avbokning efter 20 september – 100 % av resans pris

AVBESTÄLLNINGSSKYDD

Avbeställningsskydd ingår ej i resans pris. I samband med anmälan till resan kan du teckna ett separat avbeställningsskydd som kostar 5 % av resans totalpris. Avbeställningsskyddet ger resenären rätt att avboka resan i händelse av sjukdom eller olycksfall, om du eller nära anhörig (make/maka, barn, syskon, föräldrar, far- mor- och svärföräldrar, barnbarn, svärson, svärdotter eller person som är skriven på samma adress som den försäkrade) drabbas av akut sjukdom, olycksfall eller dödsfall. Läkarintyg ska uppvisas vid utnyttjande av försäkringen.

I övrigt gäller Svenska Resebyråföreningens villkor för paketresor samt Hurtigrutens egna beställningsvillkor. Ask Mr. Nilsson AB har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegium.

Pin It on Pinterest

Share This