Resa med Hurtigruten under Norges nationaldag 17 maj

Hurtigruten under Norges nationaldag 17 maj

Fira Norges nationaldag i midnattssol ombord på Hurtigruten

– – – VI HAR FLYTTAT ALLA RESOR TILL ETT NYTT UPPLÄGG – – –
Klicka här för att komma till våra aktuella resor –>

 

Kryssningen sker med MS Polarlys, byggt 1996 och har plats för 619 passagerare. MS Polarlys är ett elegant fartyg som är utrustat med mahogny-paneler, polerad mässing och ett urval av samtida norsk konst. Detta, tillsammans med det omfattande bruket av trä i de gemensamma utrymmena, skapar en unik maritim miljö.

Fartyget besöker ca 34 hamnar och flera fjordar under den fantastiskt vackra resan längs Norges kust. Passa på att besöka Nordkapsklippan eller delta i någon av alla andra utflykter som arrangeras från fartyget. Njut av det behagliga tempot ombord, den utsökta maten och den enastående vackra naturen i trevligt sällskap med andra resenärer.

Resan sker den 12-18 maj då vintern släppt sitt grepp och hela naturen vaknat till liv.
Efter en lång vinter kommer värmen tillbaka och solljuset väcker livet längs kusten. Fåglarna intar sina fasta häckplatser, laxen kommer tillbaka till älvarna och naturen får färgerna tillbaka.
Eftersom tidpunkten för denna kryssning ligger över den 17 maj får du vara med att fira den norska nationaldagen ombord!
Vid denna tid på året seglar Hurtigruten in i underbara Lyngenfjorden.
Många intressanta presentationer och aktiviteter ombord och på land äger rum varje dag under hela resan.
Vid denna tid på året är det ljust i princip dygnet om.

Midnattssol Datum för midnattsol:
Nordkapp: 13 maj – 29 jul
Hammerfest: 16 maj – 26 jul
Vardø: 17 maj – 25 jul
Tromsø: 20 maj – 22 jul
Harstad: 24 maj – 18 jul
Svolvær: 28 maj – 14 jul
Bodø: 03 jun – 08 jul

Helpension ombord ingår i priset för resan. Du betalar själv för drycken.
Maten ombord är typiskt norsk. Frukosten serveras som en stor buffé. Till lunch serveras den berömda lunchbuffén med kalla och varma rätter, desserter och frukt. På kvällen serveras 3-rätters middag enligt fartygets meny. Vid enstaka tillfällen kan en kall buffé serveras till middag och den varma måltiden till lunch.
Fartyget har fullständiga rättigheter. Priserna ombord är desamma som på norska fastlandet.

Särskild diet, exempelvis vegetarisk kost, kan tillhandahållas om beställning sker i god tid före avresa. Anmäl detta i så fall till oss i samband med anmälan till resan!

Underhållning. I pianobaren ombord är det levande pianomusik varje kväll. Utöver detta betonar man vikten av avkoppling och naturupplevelser och avstår därför från annan kommersiell underhållning som ofta förekommer på kryssningsbåtar.

I säsongskonceptet ingår dock ofta intressanta aktiviteter ombord med presentationer och demonstrationer under resans gång, både inne i fartyget och ute på däck, som är relevanta för årstiden och området vi seglar i. Information kommer att finnas i dagsprogrammet och utannonseras också i fartygets högtalare.

Utflykter
Det finns många fina och intressanta utflykter som du kan boka i förväg genom oss eller när du kommer ombord.

Mer information om fartyget hittar du här.

Pin It on Pinterest

Share This