Resa till Färöarna


 

 

– – – DETTA ÄR RESAN 2018 – – –
Vi jobbar på nästa års resa och återkommer med upplägg.

 

Datum: 24-28 maj 2019

Färöarna är en del av Norden, men är ännu förvånansvärt oupptäckt – och litet. På många världskartor finns öarna inte ens utmärkta. Och finns de med så är det i form av små, små prickar. Färöarna är 113 km lång, 75 km bred och består av 18 öar. Oavsett var du är på Färöarna så är du aldrig mer än 5 km från havet. Landets genomsnittliga höjd är ungefär 300 meter och det högsta berget Slættaratindur är 882 meter högt. I förhållande till Färöarnas nordliga breddgrad är vädret i allmänhet mycket milt men också mycket skiftande. Havet fryser aldrig till is eftersom Färöarna ligger i Golfströmmen. Somrarna är svala (genomsnittlig temp. 12 grader) medan vintrarna är milda (genomsnittlig temp 3,5 grader) och begränsat med snö. Färöarna hyllas världen över. National Geographic Traveler har utnämnt Färöarna till en av världens mest fascinerande platser. The Guardian har placerat Färöarna på sin ”måste-se-lista”, New York Times kallar ögruppen ”favoritdestination”, och CNN har kategoriserat Färöarna ”bästa resmål”. Parallellt med hyllningarna i respressen har stjärnkockar världen över fått upp ögonen för den atlantiska ögruppen. Råvarorna anses hålla toppklass. Men också hur maten tillreds har uppmärksammats. Fermentering – en slags jäsningsprocess som förr i tiden var ett sätt att förvara maten – sägs numera vara det nya svarta inom kokkonsten. Ögruppen består av 18 öar varav 17 är bebodda. Färöarna som har knappt 50 000 invånare sägs ha mellan 70 000 och 120 000 får beroende på säsong, flest är det när tackorna precis har fått lamm på våren. Vi kan utlova ”fårgaranti”, det finns får överallt, inklusive på vägarna så det gäller att se upp när man kör. Landskapet är mycket kuperat och erbjuder en naturupplevelse utöver det vanliga. Dessutom är gästvänligheten och öppenheten stor hos befolkningen. De flesta förstår svenska mycket bra och de flesta kan tala ett slags skandinaviska som är lätt för oss att förstå. Huvudstaden Tórshavn har en levande och välbevarad stadskärna med smala gränder, trappor och små tjärade hus med vita fönster och grästak – en fascinerande upplevelse. Färöarna är det perfekta weekendresmålet för den som gillar det oexploaterade, som gillar nordisk kultur och historia, och som uppskattar vindpinad, men storslagen, natur. Hit reser man för att uppleva lugnet, naturen, klimatet, floran och faunan. På den här resan hinner vi se stora delar av ögruppen, vi får njuta av den goda, lokala maten och dessutom fokuserar vi lite extra på hantverk i allmänhet och stickning i synnerhet. Vi besöker flera lokala hantverkare och de som vill kan delta i stickfestivalen ”Bindifestivalurin” i Fuglefjord en dag. De som inte är så intresserade av stickning gör en utflykt med bl a en enklare vandringstur den dagen.

[ws_table id=”60″]Med reservation för ändringar utanför vår kontroll. Alla tider är preliminära.
[ws_table id=”61″]* Minst 10 personer krävs för att genomföra turen.

I paketpriserna ingår: – flygresa Stockholm-Köpenhamn-Torshavn-Köpenhamn-Stockholm i ekonomiklass med SAS – samtliga för dagen gällande flygskatter – inkvartering på hotell Gjáargardur i Gjógv 19-21 april – inkvartering på hotell Føroyar i Torshavn 21-23 april – frukost på hotellen varje morgon – alla i programmet nämnda transporter och entréavgifter – lokal skandinavisktalande guide vid utflykterna – 3 luncher – 4 middagar exkl dryck – Stickfestivalen inklusive 1 workshop, föreläsningar, stickcafé och kvällsunderhållning alternativt heldagstur med vandring och besök i Klaksvik. – Guidning och kaffe i Kirkjubøur – Svensktalande färdledare under hela resan

I priserna ingår ej – Reseförsäkring – Avbeställningsskydd

Preliminärt program. Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll.

ANMÄLAN OCH BETALNINGSVILLKOR Vi har ett begränsat antal platser. Resan kan dock inte genomföras om vi inte får tillräckligt många anmälningar.

I samband med anmälan skickar vi en faktura på anmälningsavgiften 3 000: – per person. Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar vid ev avbokning. Skulle vi ställa in resan pga för få deltagare, betalas givetvis hela anmälningsavgiften tillbaka.

Slutbetalning ska vara oss tillhanda senast 1 mars 2018. Vi skickar faktura på anmälningsavgift respektive slutbetalning med 10 dagars betalningsvillkor. Resan kan inte betalas med kreditkort.

Inbetalade belopp återbetalas ej.

Färdhandlingar skickas ut ca 2 veckor före avresa.

FÖRSÄKRINGAR Avbeställningsförsäkring Avbeställningsförsäkring ingår ej i resans pris. Premien är 5 % av resans pris. Denna gäller endast vid sjukdom eller olycksfall, om resenären eller nära anhörig (make/maka, barn, syskon, föräldrar, far- mor- och svärföräldrar, barnbarn, svärson, svärdotter eller person som är skriven på samma adress som den försäkrade) drabbas av akut sjukdom, olycksfall eller dödsfall. Läkarintyg ska uppvisas vid utnyttjande av försäkringen. Avbeställningsskydd måste köpas i samband med första betalning.

Reseförsäkring Det är viktigt att se till att man har ett fullständigt försäkringsskydd under hela resan. De flesta hemförsäkringar har reseskydd, ibland dock något begränsat. Kontrollera detta noga. Behöver du reseförsäkring eller komplement till befintlig försäkring kan du köpa det genom oss. En fullständig reseförsäkring för denna resa kostar 701: – per person.

RESERVATION Tariffer och priser är beräknade per den 8 september 2017. I priset ingår de idag gällande flygskatterna. Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll såsom ev. höjning av flygpris och flygskatter, valutakursförändringar, tidtabellsändringar etc.

I övrigt hänvisas till ”SRF’s villkor för paketresor” som finns på vår hemsida eller som skickas på begäran.

[list style=”style4″ line=”yes”]

[/list]

Pin It on Pinterest

Share This