Resa till Svalbard


 

 

Datum: 3-6 maj 2019

Spetsbergen är den största ön i ögruppen Svalbard och tack vare Golfströmmen har den 400 km långa västkusten ett överraskande rikt djurliv och färgsprakande vegetation. Det finns ett rikt fågelliv och i havet lever t ex vitval och späckhuggare. På land finns endast 3 däggdjur: isbjörn, svalbardren och polarräv. Isbjörn finns det ca 3 500 exemplar av på Svalbard. Den trivs ute på polarisen där den jagar säl och annat polarvilt. Isbjörn kan dock dyka upp var som helst och det är förbjudet att röra sig utanför samhället utan vapen.

Tack vare sitt läge högt upp i norr varierar Spetsbergens årstider mer än på andra platser. Från den fyra och en halv månader långa sommaren med oavbrutet solsken till den magiska polarnatten med sina mörka dagar och fascinerande norrsken. Mellan de två har vi våren som bringar tillbaka ljuset, och hösten, som förbereder naturen och människan på vad som komma skall. Vår resa går under den kanske allra bästa tiden, då solen lyser dygnet runt men den vackra vita snön fortfarande ligger kvar och gör det möjligt att t ex åka hundsläde samtidigt som fjorden öppnat upp så vi kan göra en tur med båt. Temperaturen i maj brukar vara runt -5 C och vädret är i allmänhet klart med endast lite nederbörd.

Klädkoden i Longyearbyen är avslappnad och den klädsel som behövs för resan är praktiska kläder för kallt klimat. Det är viktigt med bra kängor som är robusta och vattentäta, vatten- och vindtät jacka och byxor, mössa, vantar, långkalsonger, solglasögon m.m. Kikare, kamera och ryggsäck är bra att ha med och glöm inte passet! Det är vanligt att man tar av sig ytterskorna inomhus i offentliga byggnader som hotell och museum, så ett par inneskor kan vara bra att packa ned också, även om det oftast finns att låna.

Resor i de arktiska områdena kan få programändringar om väder- och isförhållandena gör det nödvändigt.

[ws_table id=”54″] Med reservation för ändringar utanför vår kontroll. Alla tider är preliminära.

[ws_table id=”55″]

• Flyg Stockholm-Oslo-Longyearbyen-Oslo-Stockholm i ekonomiklass med SAS • Boende i delat dubbelrum på Radisson Blu Polar Hotel **** i Longyearbyen 3 nätter • Frukostbuffé på hotellet varje morgon • Lunch på hotellet vid ankomst 4 maj • Sightseeingtur i Longyearbyen med lokalguide och entré till Svalbard Museum och Galleri Svalbard (skandinavisktalande guide) • 3-rätters middag på restaurang Nansen 4 och 6 maj, exkl dryck • Hundslädetur 4 timmar (mestadels engelsktalande personal) • Vildmarksafton i Camp Barentz 5 maj inkl middag och dryck (skandinavisktalande guide) • Utflykt med båt inkl lunch, ca 11 timmars tur. (Guidning på engelska) • Transfer mellan flygplats och hotell t/r • Färdledare från Ask Mr. Nilsson (svensktalande)

I grundarrangemanget ingår ej: • Övriga arrangemang, måltider och drycker ej nämnda ovan • Reseförsäkring • Avbeställningsskydd

VI RESERVERAR OSS FÖR ÄNDRINGAR SOM STÅR UTOM VÅR KONTROLL

ANMÄLAN OCH BETALNINGSVILLKOR Anmälningstiden går ut 15 december 2018. Vi har ett begränsat antal platser och resan kan bli fullbokad före detta datum. Resan kan dock inte genomföras om vi inte får tillräckligt många anmälningar.

Antal resenärer i gruppen är minst 20 och max 40 personer.

I samband med anmälan skickar vi en faktura på anmälningsavgiften 3 500: -per person. Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar vid ev avbokning. Skulle vi ställa in resan pga för få deltagare, betalas givetvis hela anmälningsavgiften tillbaka. Anmälningsavgiften dras av från slutfakturan som ska vara betald senast 5 mars. Färdhandlingar skickas ut ca 3 veckor före avresa. Resan kan inte betalas med kreditkort.

AVBESTÄLLNINGSVILLKOR OCH AVBESTÄLLNINGSSKYDD Inbetalade belopp återbetalas ej utom vid avbokning pga sjukdom för den som tecknat avbeställningsskydd (återbetalning sker via försäkringsbolaget Gouda). Avbeställningsskydd måste senast tecknas i samband med första delbetalning. Avbeställningsskydd gäller vid egen eller nära anhörigs akuta sjukdom eller dödsfall och läkarintyg ska uppvisas.

ÖVRIGT Glöm inte att ta med: * oömma kläder (lager-på-lager-principen: fleecetröja, underställ m.m) * regnkläder * vantar/halsduk/keps/mössa * ryggsäck * rejäla skor (vandringsskor eller Gore-Tex med räfflad sula) * kikare, solglasögon, pass

Med tanke på de speciella arktiska väderförhållanden som gäller på Svalbard, kan programmet behöva ändras och anpassas efter rådande väder.

Flygtiderna kan fortfarande komma att ändras, så om ni ska boka anslutning till Stockholm bör ni diskutera med oss först.

I övrigt hänvisas till ”SRF’s villkor för paketresor” som finns på vår hemsida eller som skickas på begäran.

Pin It on Pinterest

Share This