Yoga & Bodycompassion

Yogaretreat med självmedkänsla och förhållandet till mat och kropp som tema


 

 

Datum: 30 AUG – 5 SEP 2017

Ladda batterierna på en yogaretreat med mat, kropp och självmedkänsla som tema!

I sommar bjuder jag och mindful eating-experten Veronika Ryd in till en vecka där vi med rogivande yoga och mindfulnessövningar utforskar vårt förhållande till mat, ätande och kropp. Retreatet äger rum i bergsbyn Arconsat, i franska Centralmassivet. Varje morgon väcker vi våra kroppar med skonsam kundaliniyoga, andningsövningar och meditation. Passet avslutas med mindful eating-övningar. Vid frukosten i morgonsolen kan du sedan verkligen njuta av alla smaker. Före lunch har vi mindfulnesspass där vi undersöker hur mat och känslor, så som ilska, sorg och stress, hänger ihop, och utforskar kroppens olika signaler för hunger, mättnad och sötsug.

Eftermiddagen ägnar vi åt vandring i den vackra omgivningen, bad i den lilla sjön, eller till återhämtning på egen hand. Utrymme kommer också ges för enskilda samtal med Veronika.

Innan middagen samlas vi återigen för yoga, ett inkännande pass som hjälper oss att landa i kroppen.

Trerättersmiddagen får, liksom alla måltider, ta sin tid. Ibland äter vi under tystnad för att öka medvetenheten och ge utrymme för reflektion. Vi blir serverade fransk husmanskost och lokala specialiteter, och får öva oss på att äta lika njutningsfyllt som fransmännen!

[ws_table id=”59″]

Resekostnad tillkommer (Easyjet flyger direkt Stockholm-Lyon).  

I priset ingår:

• Helpension inkl yoga och vandringar

Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll.

ANMÄLAN OCH BETALNINGSVILLKOR

Anmälningstiden går ut 1 maj 2017. Vi har ett begränsat antal platser och resan kan bli fullbokad före detta datum. Resan kan dock inte genomföras om vi inte får tillräckligt många anmälningar. I samband med anmälan skickar vi en faktura på anmälningsavgiften 2 000 kr per person. Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar vid eventuell avbokning. Skulle vi ställa in resan på grund av för få deltagare, betalas givetvis hela anmälningsavgiften tillbaka. Slutbetalning ska vara oss tillhanda senast 15 maj 2017. Vi skickar faktura på anmälningsavgift respektive slutbetalning med 10 dagars betalningsvillkor. Veckokursen kan inte betalas med kreditkort. Inbetalade belopp återbetalas ej.

I övrigt hänvisas till ”SRF’s villkor för paketresor” som finns på vår hemsida eller kan erhållas på begäran.

[list style=”style4″ line=”yes”]

Frågor om bodycompassion och mindful eating, kontakta Veronika Ryd: veronika@kognitivakliniken.se eller 0702-06 04 47.

Frågor om yogan, kontakta Tia: tia@tiajumbe.com eller 070-424 89 79. Frågor om vandringarna, kontakta Maria: m.leijonhielm@telia.com eller 070-663 16 85.

Veronika Ryd är ansvarig för delarna med body compassion och mindful eating, Tia Jumbe håller i yogan. Veronika Ryd är utbildad mindfulnesslärare, mindfuleatingexpert och KBT-terapeut. De sista åren har hon varit projektledare för ett nationellt mindful eating och självmedkänsla projekt via organisationen Frisk & Fri. Hon är också ägare av terapimottagningen Kognitiva Kliniken på Södermalm samt författare till tre böcker. Hon har nyligen utkommit med boken ATT ÄTA – mindfulness för kropp och knopp, steg för steg i 8 veckor med mindful eating och självmedkänsla (BladhbyBladh förlag). Tia Jumbe är utbildad lärare i ett flertal yogaformer och undervisar bland annat på Bara Yoga i Aspudden, Stockholm. Hon är också författare och har nyss kommit ut med böckerna Boosta din hälsa med naturens superfoods, och Boosta hud & hår med naturens näringsbomber (BladhbyBladh förlag).

[/list]

Pin It on Pinterest

Share This