Yoga-resa till Marrakech

Yoga-resa till Marrakech

– – – VI HAR FLYTTAT ALLA RESOR TILL ETT NYTT UPPLÄGG – – –
Klicka här för att komma till våra aktuella resor –>

 

Yoga-resa till Marrakech & Atlasbergen

Följ med oss till vackra och vänliga Marocko, där yoga, utforskande av den mytiska berberstaden Marrakech och de mäktiga Atlasbergen ger upplevelser och energi som räcker hela våren!

På morgnarna väcker vi kropp och själ med varsam kundaliniyoga. På kvällarna sträcker vi ut med mjuk hatha och yinyoga. Vi gör andningsövningar och mediterar tillsammans. Yogan är anpassad så att alla kan vara med, men kanske får du mest ut av resan om du har yogat någon gång innan.

De första två nätterna sover vi på ett traditionellt marockanskt pensionat strax utanför Marrakech. Här finns en vacker trädgård, pool, yogasal och spa, och vi serveras ekologisk mat. Under dagarna njuter vi av Medinans basarer och livliga myller.

Därefter tar vi vårt bagage och flyttar upp till en stillsam och vacker bergsby, omgiven av de mäktiga Atlasbergen. Här tillbringar vi ytterligare två dagar, fyllda med stillhet och återhämtning. Vi yogar och vandrar i bergen – om vädret tillåter tar vi med våra mattor ut och mediterar i solnedgången.

MARRAKECH
Få städer nära Europa är så orientaliska, mytomspunna och spännande som den gamla berberstaden Marrakech. Marrakech är hem för 1 miljon marockaner och är liksom Marocko i stort en blandning av gammalt, nytt, tillbyggt och ursprungligt. Marrakech kallas ofta för ”den rosa staden” för den vackra husfärgen som pendlar mellan ockra och babyrosa. Enligt myten färgades husväggarna röda av det blod som flöt när Koutobiamoskén och dess 65 meter höga minaret byggdes på 1100-talet. Koutobiamoskén är flitigt porträtterad och något av Marrakechs motsvarighet till Eiffeltornet.

Inte långt från moskén ligger torget Djemaa el Fna som ett vidöppet Tintinalbum med ormtjusare, akrobater, dresserade apor, rynkiga spågummor och osande matstånd med kokade snäckor och shishkebab. Marrakech har alltid varit en plats för handel, så än i dag. I de små labyrintgränderna i basarerna vid Djemaa el Fna finns det mesta att köpa, allt ifrån underbara möbler till vandrande pinnar. Majoriteten av det som säljs produceras på plats av män och kvinnor som med imponerande hantverksskicklighet snider, snickrar, hamrar, färgar, väver och syr.

Vi tillbringar två dagar med yoga och utforskande av den myllrande och livliga staden innan vi tar vårt bagage och flyttar upp i Atlasbergens tystnad och stilla byliv. I ett något enklare men likväl härligt boende släpper vi storstadstempot helt och njuter av den vackra bergsbyn Imlil, som ligger omringad av de mäktiga Atlasbergen. Vi öppnar våra sinnen med yoga i yogasalen eller på hotellets terrass, så att vi helt och fullt kan ta in de fantastiska omgivningarna. Vi vandrar i bergen och om vädret tillåter tar vi med oss mattorna ut för meditation i solnedgången.

Vi har planerat för några fantastiska dagar med både stadspuls och total återhämtning i stillhet. Vi väcker kropp och själ med kundaliniyoga varje morgon, och sträcker varsamt ut med lite hatha men framför allt yinyoga på kvällen. Vi landar i våra hjärtan och får både härliga upplevelser, välbehövlig återhämtning och ett välkommet avbrott i den svenska vintern.

HOTELL
Ecolodge Quaryati Marrakech
Denna traditionella marockanska pensionatpärla ligger ca 45 minuter från Marrakesh medina. Det är en vacker plats utspridd på 7 hektar bland vetefält och olivodlingar, med sagolika vyer över Atlasbergen. En magnifik blomsterfylld enorm trädgård med bland annat 2000 rosenbuskar och både påfåglar och sköldpaddor.

Den naturliga och hälsosamma maten, (europeisk/marockansk) lagas av kvinnor från byn, med ekologiska ingredienser som odlas av jordbrukare i närheten. Här finns också en bar.

Alla rum och sviter är luftkonditionerade och har en traditionell marockansk inredning.

Hotellet har en stor skuggad terrass med swimmingpool och yogasal med luftkonditionering. Det finns ett spa med hammam där man kan få massage mot kostnad.

RUMSTYPER
Berberrum erbjuder vi som enkelrum. De har ett stort badrum med dusch, garderob och separat toalett. Storleken på rummen är 20 m2
Barakarum är något större (25 m2), har eget badrum, sovrum med separata sängar och rum med soffgrupp.
Sviterna har en patio med vy över trädgården eller Atlasbergen. Stora badrum med dusch, garderob och separat toalett. 50 m2. Sovrum med 2 separata sängar och soffgrupp.

HOTELL
Imlil och hotell Riad Atlas Toubkal och Dar Imlil
Imlil är en sagolikt vacker bergsby ca 7 mil söder om Marrakech, omringad av Atlasbergen, och utgångspunkt för dem som bestiger Toubkal, Höga Atlas högsta topp 4167 meter. Byn fick inte elektricitet förrän på slutet på 90-talet och vägen dit är fortfarande inte asfalterad. Orten är relativt ny som turistort och lockar främst vandrare och folk som vill komma bort från stöket i Marrakech. En perfekt plats för den som vill varva ner, yoga och meditera! Boendet här är enkelt men ändå bekvämt med privat dusch och toalett i alla rum. Den vackra naturen och det oerhört vänliga bemötandet av hotellpersonal och befolkning kompenserar mer än väl för den lite lägre standarden på rummen.

Hotellen Riad Atlas Toubkal och Dar Imlil ägs och drivs av samma personer och hotellen ligger i anslutning till varandra, man går på en brant stig för att nå upp till Atlas Toubkal som ligger högst upp på kullen, har lite bättre utsikt och är lite mindre och mysigare än Dar Imlil, som har rymligare rum med soffa och sittgrupp, större gemensamhetsutrymmen. Yogarummet ligger i en byggnad som ligger mitt emellan de båda hotellen (huset innehåller också ett kvinnokooperativ där de bl a säljer sina bakverk). Båda hotellen har fina terrasser med utsikt över bergen och oavsett i vilket av hotellen man har sitt sovrum, har man tillgång till alla faciliteter.

RUMSTYPER
Rummen på Riad Atlas Toubkal
Samtliga rum har toalett och dusch på rummet med hårtork. Storleken varierar mellan 15 och 28 m2. De är olika i form och design men utsmyckade i berbisk stil med smakfulla färggranna textilier. Samtliga rum har utsikt över bergen.
Rummen på Dar Imlil kallas sviter och har egen balkong med utsikt över Imlil-floden och naturen. Rummen är stora (33 m2), med dusch/badkar o wc, DVD-spelare och MP3-radio, hårtork, elektronisk safe.

OM YOGAN
Tia Jumbe är utbildad yogalärare i kundaliniyoga, hatha-, ashtanga- och yinyoga, och arrangerar både kurser såväl som fördjupand workshops. Hon har också de senaste åren skrivit flera böcker om yoga och hälsa, bland annat Yogadagboken, Yoga & Jogga – den optimala träningskombon (tillsammans med Jenny Sunding), Detox Lifestyle och de senaste två systerböckerna, Boosta din hälsa med naturens superfoods och Boosta hud & hår med naturens näringsbomber.

Pin It on Pinterest

Share This